Конотопський оператор телекомунікацій відсудив гроші за пошкоджений кабель

18.05.2021

Оператор телекомунікацій ТОВ «ТРК «ЗУРБАГАН» (м. Конотоп) стягнув через суд 40 тисяч грн. за пошкодження магістрального оптичного кабелю.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Сумській області Лариса Якубенко.

“Господарський суд Сумської області виніс рішення про задоволення мирової угоди за позовом оператора зв’язку ТОВ «ТРК «ЗУРБАГАН» про відшкодування шкоди, завданої майну оператора в розмірі 41 817,60 грн., відшкодування інфляційних витрат та 3 % річних у розмірі 1 179,24 грн та 407,89 грн, відповідно, а також відшкодування судового збору в розмірі 2102,00 грн і витрат на професійну правничу допомогу в розмірі 5000,00 грн., https://reyestr.court.gov.ua/Review/96309052, справа № 920/24/21.

Збитки у сумі 40 тисяч гривень за мировою угодою, ухваленою рішенням суду, оператору відшкодувала компанія ТОВ «СКАИТЕК ПОЛІМЕР», яка під час проведення робіт по благоустрою міста пошкодила магістральний оптичний кабель. Внаслідок пошкодження кабелю значна частина абонентів у місті Конотоп Сумської області на період біля 8 годин залишилася без телебачення та інтернету.

Як виявилося, ТОВ «СКАИТЕК ПОЛІМЕР» проводила роботи зі спилювання дерев на замовлення Управління житлово-комунального господарства Конотопської міської ради Сумської області.

Директор ТОВ «ТРК «ЗУРБАГАН» Андрій Рошкован каже, що випадки пошкодження кабелю все частішають, отже компанія вимушена захищатися і притягувати винних до відшкодування збитків”, – йдеться у повідомленні.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: