На Сумщині горів будинок на 3-х господарів

18.05.2021

16 травня о 19:58, на лінію екстреного виклику «101», надійшло повідомлення про загоряння житлового будинку на 3 – х господарів по вул. Виконкомівська в м. Конотоп. На місце події було направлено відділення чергового караулу 12 – ї державної пожежно – рятувальної частини.

За попередніми даними, пожежу виявила одна із жительок будинку, яка одразу повідомила про подію інших мешканців. Люди негайно вибігли на вулицю та намагалися самостійно приборкати пожежу за допомогою відер з водою, при цьому не повідомивши про пожежу рятувальникам. Інформація на лінію «101» надійшла від випадкового перехожого в той момент, коли полум’я вже охопило помешкання на значній площі.

Прибувши на місце події вогнеборці встановили, що вогнем охоплено перекриття та підлогу по всій площі, покрівлю на площі до 100 кв. м, двері, вікна та речі домашнього вжитку. Утворилась загроза подальшого поширення вогню на решту будівлі. Через сильне задимлення, вогнеборці працювали в апаратах для захисту органів дихання. Для безперебійної подачі води, автоцистерни до заправляли від пожежного гідранту, який знаходився на відстані до 1 км від осередку горіння.

О 20:40 загоряння локалізували, а о 23:12 – витративши на гасіння майже 40 т води, повністю ліквідували.

Всього на гасіння було залучено 2 одиниці спеціальної техніки та 9 чоловік особового складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій, а також 3 автомобілі та 6 працівників добровільних пожежних команд місцевих підприємств та 1 автомобіль і 2 працівника від військової частини.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: