Понад 10 тисяч осіб на Сумщині звернуться за виплатами допомоги бізнесу та найманим працівникам, які постраждали внаслідок обмежень червоної зони

18.05.2021

Як поінформував заступник голови Сумської облдержадміністрації Тарас Савченко під час наради з головами райдержадміністрацій, завтра останній день для прийому заявок через додаток «Дія» на таку допомогу.

«За попередніми оцінками, понад 10 тисяч осіб в області звернуться за цією допомогою. До 29 травня облдержадміністрація отримає списки застрахованих осіб, які звернулися та отримали кошти від держави у розмірі 8 тисяч гривень», – повідомив посадовецю.

За його словами, місцеві органи влади також мають прийняти рішення щодо виділення додаткової фінансової підтримки суб’єктам господарювання, які постраждали в наслідок локдауну.

«Цю допомогу отримають лише ті застраховані особи, за яких сплачувалися податки не менше, ніж останні 6 місяців. Тобто це ті особи, які наповнювали ваш бюджет, шановні громади. Тому виділити на підтримку цих осіб кошти – це обов’язок кожної громади», – говорив Тарас Савченко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: