В обласному художньому музеї відкрилася виставка “Кримська сюїта”

18.05.2021

18 травня, до Міжнародного дня музеїв, у Сумському обласному художньому музеї ім. Никанора Онацького відбувся вернісаж персональної виставки «Кримська сюїта» творчої родини київських живописців, членів Міжнародної професійної спілки художників – Костянтина та Світлани Шаповалових.

В експозиції представлено 40 картин із краєвидами Криму: Ялти, Гурзуфу, Балаклави, Нового Світу й інших місць. Твори митців акцентують увагу, що Крим – це українська земля!

Костянтин і Світлана Шаповалови є неодноразовими учасниками Всеукраїнських виставок живопису та фестивалів мистецтв. Їхні картини знаходяться у приватних колекціях Патріарха Філарета, Любомира Гузара, Народного артиста та Героя України Богдана Ступки, родини третього Президента України, зберігаються в Міжнародному Благодійному фонді Святої Марії та Музеї народної творчості.

Гості вернісажу (громадськість міста, студенти) ознайомилися з кримською тематикою робіт і висловили щиру подяку за можливість відчути красу українських земель.

Святкового настрою додало звучання класичної музики у виконанні студентів Сумського фахового коледжу мистецтв і культури ім. Д. С. Бортнянського.

Виставка експонуватиметься до 18 червня.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: