Глухівський міськрайонний суд закрив провадження відносно прикордонника

20.05.2021

У його відношенні був складений протокол про адміністративне правопорушення.  3 квітня, будучи інспектором прикордонного контролю та виконуючи службові обов`язки в прикордонному наряді «Перевірка документів», він не вніс в базу даних  інформацію щодо перетину Державного кордону України громадянином України, який перетнув державний кордон на в`їзд в Україну в якості пасажира транспортного засобу марки «Мерседес», тобто допустив недбале ставлення військової службової особи до військової служби в умовах особливого періоду.

У судовому засіданні чоловік пояснив, що в період з 09 год. 03.04.2021 до 09 год. 04.04.2021 виконував наказ на охорону Державного кордону України в міжнародному пункті пропуску через Державний кордон для автомобільного сполучення «Бачівськ» в прикордонному наряді «Перевірка документів». При цьому, 03.04.2021 о 17 год. 39 хв. на в`їзд в Україну він здійснював оформлення легкового транспортного засобу марки «Мерседес». У зв`язку з великим накопиченням транспортних засобів, а також додатково покладеними на нього завданнями перевірки наявності встановленого додатку «ВДОМА» для громадян України та ПЛР тестів для іноземців та осіб без громадянства, не вніс в базу даних інформацію щодо перетину Державного кордону України громадянином України.

Судом постановлено закрити провадження у справі про адміністративне правопорушення, мотивуючи тим, що останній ніс прикордонну службу. А отже, для нього як для спеціального суб`єкта адміністративна відповідальність, в даному випадку, передбачена ч. 2 ст. 172-18 КУпАП за порушення правил несення прикордонної служби особою, яка входить до складу наряду з охорони Державного кордону України, вчинене в умовах особливого періоду.

hlukhiv.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: