Глухівський ліцей своїми силами будує сучасний спортивний майданчик

20.05.2021

Мікрорайон, де знаходиться Глухівський ліцей-інтернат з посиленою військовою та фізпідготовкою, віддалений: кругом – приватний сектор та Павлівське озеро. І – бездоріжжя, що доставляє людям чимало проблем.

Наприклад, жителі вул. Некрасова більшу частину року відрізані від світу, адже туди відмовляються ходити автобуси, а пішки через бруд і наповнені водою вибоїни не доберешся. Так ось, всю цю ситуацію дуже рятує навчальний заклад, розташований тут же, але відноситься до Сумської ОДА. Це маленька держава, немов оазис в пустелі з економікою, що розвивається інфраструктурою, вдихає у депресивний мікрорайон життя, а всім глухівчанам – розширює можливості, пише shans.com.ua.

Наприклад, на облагородженому шкільному стадіоні займаються спортом абсолютно всі бажаючі. Пару років тому тут було встановлено сто пластикових стільців, розфарбованих яскравим жовто-блакитним кольором. Однак, на превеликий жаль, деякі громадяни сприйняли це по-своєму і потягли сидячі місця додому. Але це не зупинило керівництво ліцею в бажанні творити добро на благо громадськості, і нещодавно на стадіоні розгорнулася активна робота з будівництва спортивного майданчика, яким зможуть користуватися всі охочі глухівчани і гості міста.

Директор навчального закладу Ірина Терещенко розповіла, що проект впроваджується в життя за рахунок власних коштів ліцею-інтернату та силами його співробітників. Обсяг роботи – серйозний: тут роблять сучасне міні-поле розміром 20х40 метрів, знімається грунт, кладеться нове красиве покриття, встановлюється висока огорожа з вимощенням з декоративного каменю, а також – потужні ліхтарі, які будуть висвітлювати обидва поля – велике і маленьке, тобто весь стадіон і прилеглу територію.

На впровадження цієї чудової ідеї в життя кинуті внутрішні резерви навчального закладу, тобто – співробітники. На сьогодні роботи припинені у зв’язку з поганими погодними умовами. Як скоро глухівчани зможуть займатися спортом на оновленому стадіоні, поки невідомо. За словами Ірини Іванівни, ліцей-інтернат бере участь в різних проектах і грантах, щоб виграти кошти і закінчити розпочате. Сподіваються встигнути до початку наступного навчального року.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: