Поліцейські Сумщини взяли участь в навчаннях разом з територіальною обороною

21.05.2021

З метою підвищення готовності сил і засобів до ефективної протидії військовим загрозам, на Сумщині у травні проходять навчання підрозділів територіальної оборони. Разом із резервістами активно тренуються і спільно навчаються діяти в умовах військової, диверсійної, терористичної та інших загроз підрозділи Національної поліції ГУНП в області, бійці Національної гвардії, прикордонники та рятувальники.

Дані навчання на території Сумської області проходять не вперше, тож учасникам вже не треба пояснювати базові засади територіальної оборони. Офіцери і сержанти здобувають нові знання, освоюють додаткові навички і, проявляючи розумну ініціативу, успішно відпрацьовують методи ефективної протидії імовірному ворогу.

«Для якісної протидії ворогу в умовах різноманітних загроз необхідна тісна співпраця і взаємодія всіх без виключення силових структур, що відповідальні за організацію захисту території на яку нападають і організацію захисту її громадян та інфраструктури, – відмітив заступник начальника ГУНП в Сумській області Микола Худенко. – Тож сьогодні відбулося практичне відпрацювання завдань по взаємодії різних підрозділів Сумської бригади ТРО та інших силових структур: поліції, Національної гвардії та прикордонних військ. Всі учасники навчальних зборів діяли злагоджено і чітко».

Важливість проведеної роботи з організації спільних дій військовослужбовців, підрозділів територіальної оборони, поліції та інших силових структур відзначила і Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна. Вчора вона особисто перевірила рівень підготовки, знання та вміння Сумської бригади територіальної оборони та інших силових структур.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: