СНАУ допомагатиме військовим перейти до цивільного життя після звільнення

21.05.2021

Військова служба – почесна та благородна справа. Саме завдяки нашим військовослужбовцям та добровольцям, які не шкодуючи власного життя, стають на захист своєї держави, Україна досі є незалежною державою з курсом на найвищі світові стандарти. Однак, рано чи пізно у житті кожного військового настає час, коли він замислюється про перехід до мирного цивільного життя. Особливо гострим є це питання для військових, які завершують службу в зоні АТО/ООС і намагаються визначитися, чим же займатися далі.

Сумський національний аграрний університет від самого початку бойових дій на Сході зайняв активну позицію підтримки українських військових. Готовий і надалі це робити. З цією метою було укладено Меморандум про співпрацю між університетом та Міністерством у справах ветеранів України. Зі сторони Мінветеранів Меморадум підписала Міністерка Юлія Лапутіна, яка перебувала вчора на Сумщині з робочим візитом.

«Місто Суми вражає натхненням у плані допомоги військовим. Тут багато небайдужих людей.  Для нашого міністерства пріоритетним напрямком роботи є створення стратегії переходу від військової служби до цивільного життя на кшталт тих, що існують у США. Вона передбачає реадаптацію, перекваліфікацію, перенавчання, роботу з психологом, тощо. Тож ми раді підписати цей Меморандум і готові співпрацювати з Сумським НАУ», – відзначила міністерка Юлія Лапутіна.

Нагадаємо, університет сьогодні опікується однією з військових частин, розташованих у Сумах.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: