На закупівлю дезінфікуючих матеріалів для пунктів ЗНО Сумщини витратили 428,6 тис. грн

21.05.2021

На всіх пунктах проведення ЗНО мають бути створені безпечні умови для учасників освітнього процес. уНа цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Вячеслав ПЕЧЕНЕНКО під час позачергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Сьогодні в області розпочалася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання, що триватиме до 15 червня. Враховуючи досвід проведення ЗНО в карантинних умовах попереднього року, влада наперед потурбувалась про створення безпечних умов на пунктах проведення тестування. На закупівлю засобів індивідуального захисту та дезінфікуючих матеріалів області було виділено 428,6 тис. гривень державної субвенції», – зазначив Вячеслав Печененко.

Як доповів заступнику голови облдержадміністрації заступник директора обласного Департаменту освіти і науки Юрій ХАРЛАМОВ, станом на 20 травня 2021року за кошти державної субвенції закуплено та направлено до пунктів проведення ЗНО 410 халатів ізоляційних медичних одноразових, 410 захисних щитків, 3 327 літрів дезінфікуючих засобів для обробки рук і шкіри, 205 літрів дезінфікуючих засобів для обробки поверхонь пунктів тестування під час проведення основної та додаткової сесій зовнішнього незалежного оцінювання.

Також він додав, що на пунктах проведення тестування забезпечено чергування 198 медичних працівників, які здійснюватимуть оцінку щодо наявності ознак респіраторного захворювання та температурний скринінг в учасників зовнішнього незалежного оцінювання.

Зазначимо, що в Сумській області функціонуватимуть 53 пункти проведення ЗНО, розташовані на базі закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти в містах Глухів, Конотоп, Охтирка, Ромни, Суми, Шостка.

На всіх пунктах тестування здійснено необхідні протипожежні заходи, забезпечено виконання вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21 лютого 2021 № 24.

До роботи на пунктах тестування в якості відповідальних, їх помічників, старших інструкторів, інструкторів, чергових, уповноважених Українського центру оцінювання якості освіти підготовлено 2 467 педагогічних, науково-педагогічних працівників. Також організоване безкоштовне підвезення до пунктів проведення ЗНО та у зворотному напрямку учасників тестування, які є учнями закладів загальної середньої освіти.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: