Тергромади Сумщини не готові до надзвичайних ситуацій?

21.05.2021

На Сумщині обласна комісія ДСНС проведе контрольну перевірку територіальних громад у сфері цивільного захисту. Це стало відомо сьогодні під час позачергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулася під головуванням заступника голови облдержадміністрації Вячеслава ПЕЧЕНЕНКА.

«Усі голови територіальних громад мають розуміти, що вони є керівниками цивільного захисту цих громад. Вони повинні неухильно виконувати всі повноваження, які на них покладені законом та дбати про захист життя жителів на ввірених їм територіях. Ми завжди маємо працювати на випередження, а не по факту виникнення надзвичайної ситуації починати бити на сполох», – наголосив Вячеслав Печененко.

Як доповів заступнику голови облдержадміністрації начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області Геннадій ВОЛИК, працівники управління проведуть контрольну перевірку з виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки та діяльності аварійно-рятувальних служб у 51 територіальній громаді Сумщини. «Ми маємо бути готові до будь-якої надзвичайної ситуації, але не всі керівники територіальних громад усвідомлюють важливість даних заходів. Дві територіальні громади, які ми вже перевірили, не відповідають вимогам законодавства щодо створення територіальних підсистем єдиної державної системи цивільного захисту», – повідомив Геннадій Волик та рекомендував керівництву органів місцевого самоврядування закладати певну суму коштів у бюджети громад для реалізації заходів цивільного захисту.

Він запевнив членів комісії, що Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській націлене на співпрацю з керівниками територіальних громад та усіляко сприятиме у наданні методологічної допомоги щодо забезпечення належної діяльності у сфері цивільного захисту населення.

Разом із тим, одним із основних завдань такої перевірки є встановлення ступеню освоєння недоліків, виявлених під час перевірки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: