У Сумах для малюків влаштували Свято безпеки

22.05.2021

21 травня в м. Суми у дошкільному навчальному закладі (центр розвитку дитини) №18 «Зірниця» відбулася пізнавальна акція з безпеки життєдіяльності. Організували захід обласне Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності в області, осередок Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки», адміністрація та батьківський комітет навчального закладу.

Участь в акції по групах взяли всі вихованці дитсадка, а це майже 300 дітей віком від 3 до 6 років. До них у гості завітали рятувальники на пожежному автомобілі. Червоний МАЗ на подвір’ї навчального закладу викликав велике зацікавлення у присутніх. Малюки не лише змогли розгледіти різноманітне оснащення «помічника» вогнеборців, а й власноруч його потримати. А від можливості посидіти у кабіні великої червоної пожежної машини радості не було меж.

Окрім показу свого оснащення, рятувальники спілкувалися безпосередньо з дітьми – розповідали їм про свою роботу та застерігали про обережну поведінки і небезпечність пустощів з вогнем. Як зазначила завідувачка дитсадка Шевич Кристина: «Рятувальники так емоційно, так по доброму спілкувалися з дітьми. Вони так обережно їх підсаджували в машину, давали приміряти шлеми, потримати в руках пожежні руками і все це робили з такою турботою про дітей, що нам було дуже приємно. Наче це їх рідні діти».

Кульмінацією першої частини акції стала демонстрація ліквідації умовної пожежі. Вогнеборці за допомогою рукавів та пожежного ствола під великим тиском подавали воду від автоцистерни. Спостерігаючи за дійством, діти мали захват в очах, який не могли стримати.

Продовжився захід тематичними змаганнями, які для вихованців дошкільного закладу влаштували представники навчально-методичного центру. Приймаючи участь у естафетах малюки самі змогли відчути себе справжніми рятувальниками. Вони долали різноманітні перешкоди, визволяли своїх товаришів із небезпек та навіть приборкували умовне загоряння вогнегасником. Захід вразив не лише дітей, а й їх педагогів, які взяли активну участь в змаганнях разом зі своїми вихованцями.

Вихователі щиро дякували представникам Державної служби України з надзвичайних ситуацій за проведену акцію. «Діти отримали безліч емоцій. Сьогодні майже всі хлопчики та дівчатка в один голос говорили, що хочуть бути рятувальниками», – зазначила завідувачка дитсадка Шевич Кристина.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
30.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині обстріляли 5 громад
30.04.2024 Найбільше диверсійно-розвідувальні групи фіксуються на Сумському напрямку — речник ДПСУ Демченко
30.04.2024 У Ромнах попрощаються із захисником Олександром Багметом
30.04.2024 На Сумщині було щонайменше два зіткнення з ДРГ
30.04.2024 У Шосткинській громаді триватиме робота з ремонту та благоустрою шкільних укриттів
30.04.2024 У Сумах за тиждень у перинатальному центрі Пресвятої Діви Марії народилось 25 дітей

Коментарі: