Стабільне зростання цін на продукти харчування спустошує гаманці сумчан

22.05.2021

Останнім часом українці навіть не встигають запам’ятовувати нові цінники, бо вони змінюються чи не щодня.

Сумчани кажуть, що ніколи не бачили такого кровожерливого ставлення уряду до громадян. Акцентують увагу на різниці у вартості продуктів харчування в різних магазинах, та згадують про державне регулювання цін. Пенсіонери ж бідкаються, що на пенсію, яку мають, узагалі не можуть прожити і не обходяться без допомоги дітей.

Перший заступник голови фракції ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ в Сумській обласній раді Микола Войтенко певен, що в державі зараз ніхто не відповідає за адекватність цін на харчі. Навіть експерти до кінця не знають, чому відбуваються метаморфози з цінами.

«Сьогодні ціни на хліб в Україні, яка вважається житницею Європи, на 20-30 % вищі, ніж у Польщі. Україна є головним експортером олії у світі, але ціни на цей продукт в середині держави зросли майже вдвічі за останній рік. Це неприпустимо, коли за останні роки вартість основних продуктів харчування виросла більш як у 5 разів. Влада повинна зробити рішучі кроки по приведенню цін до економічно обґрунтованих», – переконаний політик.

Опозиціонер акцентує увагу, що звичайна українська родина витрачає 50 відсотків своїх доходів на харчі. Європейська – від 12 до 18. Тож певен, що єдиний вихід, – аби влада повернула державне регулювання цін на соціальну групу товарів та залучила антимонопольний комітет для розслідування можливого зговору основних продавців продуктів харчування.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: