Сумчанка виготовляє вражаючі скульптури з паперу

22.05.2021

Сумчанка Ірина Гришина виготовляє скульптури з паперу. Моделювати вона почала два роки тому. Разом з чоловіком тримають невеликий офіс. Саме він і став виставковим майданчиком для майстрині, де сумчани можуть побачити паперкрафтові скульптури.

“Завжди щось майструвала. Сиділа на різних форумах. І тут побачила випадково, це було два роки тому, до нового року, один цікавий форум. Там чоловік виклав свою роботу. Це був величезний олень: десь до 1,5 метри заввишки. Мені так він сподобався. Я була в шоці, коли побачила, взагалі, як він це зробив. Все це — рельєфне і з ламаними лініями. З паперу”, — розповідає вона.

Жінка зв’язалася з майстром. “Він пояснив, як робив. Я йому написала — і він мені прислав схему цього виробу. Потроху почала робити. І на це у мене пішло півтора місяця. Коли зробила оленя, це дійсно був шок, захват. Всі заходили, а ми його ще поставили, і було красиво, усі казали: “О, фотозона!”. Дуже гарно. Ну а потім вже все закрутилось на форумах. Ми почали обмінюватися схемами”, — говорить вона.

Опанувати такий вид мистецтва не важко, каже майстриня. Схему наносить на папір і збирає об’ємну скульптуру. За її словами, для цього потрібні бажання і терплячість.

“Коли починаю робити, спочатку нічого не зрозуміло. Тобто майструєш, щось незрозуміле: шматок паперу і все в перемішку, а потім вже, коли окреслюється вид, дуже приємно, що ти сам це зробив, сам помалював. Радієш. Дуже приємно, звичайно. Всім подобається і люди питають: “Із чого це зроблено?”. Деякі люди заходять і питають: “Це що, з дерева зроблено?”. Чоловік, якось зайшов і каже: “Я думав, це дерев’яне!”. Деякі кажуть: “Я думав це металеве!”. У кожного свій варіант з чого це зроблено”, — каже пані Ірина.

Розповідає про матеріали, які використовує в роботі: “Цей папір продається усюди. Він як картон. Деякі роблять навіть із офісного паперу. Просто потім його укріплюють із середини піною або ще яким-небудь матеріалом. І все. Я роблю із цупкого паперу – це картон. Можна використовувати — білий, можна — кольоровий. Я беру білий, а потім малюю у будь-який колір, який треба. Ось, я зробила у рік бика — бика. Мені подобаються усі мої роботи. Ось — киця. Немає для мене найважливішої роботи, вони всі мені подобаються. Вони всі — мої діти!”

Ірина вирішила не зупинятися на досягнутому. Разом з чоловіком навчається зварювання: “Можна таке робити не із паперу, а вже більш такий серйозний проєкт: зробити з металу велику полігональну скульптуру. Це ми хочемо з чоловіком самі зробити. Зараз опановуємо зварювання. Хочу сама зробити, без сторонніх. Лише власноруч. Думаю, це буде дуже шикарно. Виріб з паперу може в нас і вдома стояти, а саме виріб з металу ви зможете розмістити на своєму подвір’ї, якщо у вас власний будинок або де завгодно”.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: