23.05.2021
Учора, 22 травня, кролевчанка Тетяна Сокур ділилася секретним рецептом борщу з яблуками з яблуні-колонії зі знімальною групою телеканалу СТБ та представниками ГО «Інституту культури України», які приїхали в експедицію до Кролевця задля того, щоб зафіксувати унікальний рецепт страви.
На превеликий жаль цього разу до складу борщу не увійшли яблука, але господиня замінила їх пелюстками цвіту з диво-яблуні, а також додала секретні спеції, які подарував їй під час онлайн-презентації «Культура приготування українського борщу» відомий кулінар Євген Клопотенко.
Туристів було біля кролевецької диво-яблуні дуже багато й усі вони охоче заслуховувалися рецептом борщу пані Тетяни.
Як повідомлялося раніше, неповторний кролевецький борщ з яблуками з яблуні-колонії є одним з елементів, котрий подали на розгляд до списку нематеріальної культурної спадщини «ЮНЕСКО». Представники громадської організації повідомили, що розгляд буде тривати впродовж двох років.
05453.com.ua
Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua
Інші новини:
25.11.2025 «То не ми!» — Міськводоканал відхрестився від загадкової калюжі на Харківській
25.11.2025 У Сумах зупинили тролейбуси: місто терміново підсилює автобусні маршрути
25.11.2025 «Ранок — пішохід, обід — водій». У Сумах день видався небезпечним: дві ДТП і двоє травмованих
25.11.2025 У центрі Сум сапери розмінували принтер
25.11.2025 Корупція чи недбальство: у Кролевці закупили обладнання для їдальні на 32 % дорожче?