У Сумах зменшився показник госпіталізації хворих на COVID-19

24.05.2021

Сьогодні, 24-го травня, на щотижневій оперативній нараді у Сумській міськраді обговорили актуальні питання життя громади, які стосуються медицини.

Начальник міськвідділу охорони здоров’я Олена Чумаченко під час апаратної наради в мерії повідомила, що в Україні продовжує стабілізуватися ситуація із захворюваністю на коронавірусну інфекцію. Посадовиця зазначила, що за даними МОЗ щодня зменшується кількість госпіталізованих, а кількість одужалих переважає над захворілими.

“Територія Сумської області на минулому тижні залишалася у “жовтому” рівні епідбезпеки. Наразі у Сумах спостерігається поступове зменшення кількості госпіталізованих хворих. У міських клінічних лікарнях на лікуванні перебуває 191 дорослий хворий, усього хворих 207. У лікарні №5 – 124 особи, 86 пацієнтів на кисневій підтримці, 8 – на ШВЛ; у лікарні №4 знаходиться 26 хворих, 21 особа отримує кисень вільним потоком і один хворий на інвазивній вентиляції легень; у дитячій клінічній лікарні перебувають 16 дітей, троє – у відділенні інтенсивної терапії. У Центральній міській лікарні перебуває 16 хворих, із них 4 у відділенні інтенсивної терапії. У клініці Святого Пантелеймона – 25 хворих.

На сьогодні у лікувальних закладах міста є 215 вільних ліжок для госпіталізації дорослого населення і усі вони забезпечені киснем, а для дітей маємо 59 ліжок. В обласних лікарнях також мешканці Сум перебувають на лікуванні. На сьогодні в обласному центрі інфекційних хвороб перебуває 33 хворих, із них 6 – у відділенні інтенсивної терапії. У госпіталі для ветеранів війни перебуває 56 пацієнтів. В обласній клінічній лікарні – 22 хворих”, – повідомила Олена Чумаченко.

За тиждень на COVID-19 захворіли 295 сумчан, що на 21% менше, ніж попереднього тижня. Померли – 14 осіб. За весь період помер 481 пацієнт. Усього із початку пандемії в Сумах зареєстровано 34 425 випадків.

Загалом за останню добу в Україні виявили 1 334 випадки COVID-19. Померли 68 людей, одужали 6 999 пацієнтів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: