Сумських аптекарів закликали уважніше дотримуватися карантинних обмежень

26.05.2021

Заступник міського голови Тамара Іщенко обговорила з представниками аптечних закладів питання необхідності дотримання карантинних обмежень.

На зустрічі були присутні представники фармацевтичної спільноти, а також фахівці структурних підрозділів міської ради (управління охорони здоров’я, відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів, відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи), Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області, Сумського районного управління поліції ГУНП в Сумській області, Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Сумській області.

Заступник міського голови повідомила присутніх, що подібні тематичні зустрічі почергово відбуваються з суб’єктами господарювання різних галузей. Фармацевтична стала наступною, бо мав місце прикрий випадок, коли в одній із аптек мобільну групу з контролю за дотриманням протиепідемічних правил не допустили до перевірки.

«Аптеки – це заклади, які відвідують ті, хто захворів, або їхні рідні, тому дотримуватися протиепідемічних правил надважливо. Діючі карантинні обмеження обов’язкові для дотримання всіма суб’єктами господарювання. Повинна бути спільна відповідальність для того, щоб місто не повернулося до «червоної» зони. Разом ми маємо докласти зусиль, щоб не лише втримати жовтий рівень, а й, по можливості, перейти на зелений», – сказала Тамара Іщенко.

Присутні на зустрічі представники структурних підрозділі та контролюючих органів у межах своєї компетенції ознайомили присутніх із обмеженнями в господарській діяльності аптек, які діють в умовах карантину, та надали низку порад і рекомендацій.

Головний спеціаліст управління охорони здоров’я Ірина Руденко наголосила на тому, що, попри зниження рівня захворюваності, у випадках, що фіксуються, спостерігається важкий перебіг, тому закликала присутніх представників аптек бути уважними до своїх працівників і відвідувачів. Начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав Кононенко акцентував увагу на необхідності дотриманням покупцями соціальної дистанції, запобіганні скупчення людей, неприпустимості використання антисептиків, у яких закінчився термін придатності, та перебуванні в приміщенні відвідувачів без масок. Начальник відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олег Дубицький із практики роботи мобільних груп навів приклади, коли дезінфекція робочих приміщень в аптеках завершувалася задовго до закінчення робочого дня, не була позначена дистанції всередині аптек та біля них, в закладах перебувало більше людей, ніж дозволяється (допускається не більше однієї людини на 10 м2). Представників аптечних закладів попередили, що, у випадку недотримання в закладі карантинних вимог, органи місцевого самоврядування мають право ухвалити рішення про обмеження режиму його роботи.

Підсумовуючи почуте, Тамара Іщенко закликала присутніх на зустрічі представників аптек керуватися в своїй роботі відповідними нормативно-правовими актами, зокрема тими, що прийняті для здійснення заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної хвороби. Принагідно посадовець анонсувала ще одну зустріч, яка буде присвячена питанню функціонування аптечної мережі з метою забезпечення надання відповідних послуг по мікрорайонах міста.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: