На Сумщині розпочалися навчання щодо готовності системи цивільного захисту до дій в особливий період

27.05.2021

26 травня під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Вячеслава ПЕЧЕНЕНКА розпочалися спільні дводенні тренування місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування Сумської області щодо організації заходів з евакуації у разі збройних конфліктів

Основним завданням тренувань стала перевірка повноти та реальності Планів цивільного захисту на особливий період щодо організації та виконання заходів з  евакуації населення, матеріальних і культурних цінностей  в особливий період у разі проведення бойових дій, удосконалення знань та практичних навичок посадових осіб органів з евакуації, а також перевірка системи управління, зв’язку та оповіщення сил та засобів органів з евакуації, служб цивільного захисту та практичне відпрацювання заходів із оповіщення та евакуації населення.

На першому етапі обласна та Сумська районна комісії з питань евакуації відпрацьовували прийняття обґрунтованих рішень на проведення заходів з евакуації.

Другий, практичний етап передбачає розгортання збірних пунктів з евакуації, відпрацювання заходів з оповіщення та евакуації населення, забезпечення публічної (громадської) безпеки та порядку в населених пунктах, транспортного забезпечення.

Довідково. 26 травня на території Сумської області, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2020 р. № 1659-р «Про затвердження Плану основних заходів цивільного захисту на 2021 рік» розпочались спільні дводенні тренування місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування Сумської області щодо організації заходів з евакуації у разі збройних конфліктів з розгортанням органів з евакуації, практичним відпрацюванням заходів з оповіщення та евакуації населення і забезпечення публічної (громадської) безпеки та порядку в населених пунктах, транспортного забезпечення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: