На Сумщині обласна партійна організація судилася міською виборчою комісією за 1 тисячу гривень

27.05.2021

Сумська обласна організація політичної партії “Слуга народу” звернулась до Сумського окружного адміністративного суду з  позовом до Дружбівської міської територіальної виборчої комісії, пише yampil.info.

Свої вимоги вона мотивувала тим, що 21.09.2020 Сумською обласною організацією політичної партії “Слуга народу” здійснено безготівковий платіж на спеціальний рахунок відповідної територіальної виборчої комісії для внесення грошової застави в сумі 1 000 грн. для реєстрації виборчого списку кандидатів у депутати до Дружківської міської ради Шосткинського району Сумської області.  23.11.2020 Дружбівська міська територіальна виборча комісія Шосткинського району Сумської області зареєструвала депутатів Дружбівської міської ради Шосткинського району Сумської області та кандидат, висунутий Сумською обласною організацією політичної партії “Слуга народу” Кубрак Ігор Вікторович обраний депутатом Дружбівської міської ради Шосткинського району Сумської області.

Проте Дружбівською міською територіальною виборчою комісією не було повернуто грошову заставу в розмірі 1000,00 грн. на рахунок Сумської обласної організації політичної партії “Слуга народу”.

Дослідивши матеріали справи суд став на сторону партії і вирішив стягнути з Дружбівської міської ради грошову заставу в розмірі 1000, 00  грн. та стягнути за рахунок бюджетних асигнувань Дружбівської міської територіальної виборчої комісії судові витрати по сплаті судового збору за подання позовної заяви до суду в розмірі 4372,00 грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: