У мерії Сум розглянуть питання про розпуск виконкому?

01.06.2021

На минулому тижні, на сесії Сумської міськради депутат Дмитро Лантушенко нагадав про нещодавню ініціативу сумчан щодо розпуску Сумського міськвиконкому.

Ще в лютому сумчанин Євген Плаксієнко зробив висновок про те, що нинішній склад виконавчого комітету Сумської міської ради не в змозі захищати інтереси сумчан: «Виконком прийняв рішення про підвищення тарифів на проїзд у маршрутках до 7 грн без громадських слухань та відкритості складових нових тарифів на перевезення пасажирів у приватному маршрутному транспорті. У підсумку ми маємо ситуацію, коли тарифи зовсім не відповідають якості пасажирських перевезень. Виконком провів засідання за 5 хвилин із цього питання, практично всі його члени проголосували за. У жодного з членів виконкому не було ніяких сумнівів!..»

«Не можу промовчати про те, як ми ставимося до ініціативи громади, – заявив Лантушенко. – У лютому була зареєстрована петиція про розпуск виконкому, вона швидко набрала необхідну кількість голосів – понад 280. Тільки через два місяці заявнику прислали відповідь, що на найближчому пленарному засіданні сесії петицію про розпуск виконкому розглянуть. Але пройшла квітнева сесія, травнева, і друге травневе засідання! Проект рішення оприлюднений, але він навіть не винесений на розгляд депутатів. А мер перед виборами на всіх бордах віщав: «Ініціатива сумчан – наш план дій!». Ось є ініціатива. Тому я звертаюся до керівництва Сум з вимогою виконати зобов’язання і винести на наступне засідання проект рішення про розпуск виконкому».

Народні обранці підтримали цю вимогу.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: