Шосткинський спортсмен-візочник здолав за весну кілька дистанцій престижних забігів

01.06.2021

Для спортсмена-візочника Дмитра Васильцова весна – час нових стартів і початок нового спортивного сезону. Дмитро вже здолав три онлайн забіги по 10 кілометрів Dream Running Series, відзначив “Пробігом мужніх” День Києва та зумів здолати Одеський півмарафон на Трухановому острові, передає shostkanews.city.

В цьому році Дмитро теж вирішив приєднатись до серії забігів Dream Running Series. Кожен з онлайн-забігів Dream Running Series присвячений одному з особливих для бігунів міст.

Перший етап був в Торонто, другий – Амстердам, третій – Мадрид.

Понад п’ять років спортсмен бере участь у міжнародному благодійному забігу WorldRun, кошти з якого спрямовують на допомогу у пошуках лікування від травм спинного мозку. Цей забіг для Дмитра є дуже символічним:

– Я беру участь з першого року проведення цих змагань в Україні. Старт по Гринвічу в один час для всіх учасників у всьому світі.

Унікальність змагання полягає в тому, що учасники забігу долають дистанцію від фінішу, намагаючись втекти від віртуального автомобіля кетчера, який поступово наздоганяє учасника, пересуваючись зі швидкістю 15 кілометрів за годину.

Прикметно, що серед людей з інвалідністю на візках у Дмитра був найкращий результат – 13 810 метрів. Хлопці, які бігали на локації в Києві встигли пробігти лише 9 км.

Завершив весняний сезон Дмитро в столиці, долучившись до знаменитого «Пробігу під каштанами», який щороку проходить на День Києва.

Також в цей день вже на Трухановому острові спортсмен вийшов на старт Одеського півмарафону NewRun, який організовує Нова пошта.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: