На Сумщині завершили розслідування смерті працівника на виробництві

01.06.2021

Комісія під головуванням посадових осіб Управління Держпраці у Сумській області завершила спеціальне розслідування нещасного випадку, що стався у листопаді 2020 року на одному з підприємств Сумщини.

Трагедія сталася в цеху, де розташована машина для сортування пухо-пір’ївої сировини. Потерпілий під час виконання своїх посадових обов’язків потрапив всередину машини, в результаті чого отримав численні тілесні ушкодження, які виявилися не сумісні з життям. Працівник загинув в реанімаційному відділенні лікарні.

Комісія дійшла висновку, що нещасний випадок пов’язаний з виробництвом.

У ході розслідування було з’ясовано, що основною причиною настання нещасного випадку є порушення вимог безпеки під час експлуатації обладнання, устаткування, машин, механізмів. Крім того встановлений факт невиконання вимог інструкцій з охорони праці та допуск роботодавцем своїх працівників до роботи без навчання та перевірки знань з охорони праці.

За результатами розслідування комісія розробила заходи щодо запобігання подібним нещасним випадкам.

Управління Держпраці у Сумській області вкотре наголошує, що відповідно до ст. 13 Закону України «Про охорону праці» роботодавець зобов’язаний створити на робочому місці безпечні умови праці: обов’язково проводити зі своїми працівниками інструктажі з техніки безпеки, організовувати навчання та належний контроль за додержанням правил поводження з машинами, механізмами, устаткуванням та іншими засобами виробництва працівником.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: