Якість або ціна: як купувати спортивні речі

02.06.2021

Займатися спортом – це важливий крок до щасливого й здорового життя. Ще з малку нас привчають регулярно робити фізичні вправи та грати у спортивні ігри. Скрізь нам, вже дорослим, пропагують придбати абонемент у спортзал, бігати зранку, практикувати йогу, грати у футбол – загалом, вести активний спосіб життя. У багатьох одразу постає питання: а в чому ж займатися? “Та це ж просто для спорту”, – думають батьки, купуючи дитині чи собі дешеву підробку костюму чи кросівок. 

Якщо вам здається, що гарну спортивну форму одягають лише для фото чи похизуватися в тренажерці – цей матеріал саме для вас. 

Чому варто купувати якісні спортивні речі й уникати дешевих підробок з неякісних матеріалів, розберемося разом із фахівцями інтернет-магазину Sport Hunter. 

Спорт для здоров’я чи навпаки?

Ми спитали в експертів, чому вони так категорично проти дешевого спортивного одягу. Відповіді збігалися: він неякісний і навіть шкідливий для здоров’я! Річ у тім, що світові бренди роками розробляють унікальний дизайн уніформи для спорту. Ви можете самі побачити це за посиланням https://sport-hunter.com.ua/. Такий одяг допомагає тілу відчувати менше навантаження, а спеціальна тканина, з якого він пошитий, швидко сохне й майже не вбирає вологу.

Якісні спортивні речі зазвичай виготовляють зі 100 % поліестеру. Під час занять вони не сковують рухи, добре відводять вологу й “провітрюють” тіло, що дає змогу завжди почуватися впевнено й комфортно. 

А тепер згадайте, що ви відчуваєте, вдягнувши дешевий костюм, навіть якщо зовні він виглядає привабливо? Тіло одразу потіє, вас мучить задуха, хочеться, наче змія, “скинути шкіру”. Нерідко вона ще й починає свербіти, незручний дизайн заважає вільно рухатися, і вам складно зосередитися на грі чи виконанні вправ. А якщо всі ці прикрі незручності відчуває ваша дитина з іще ніжною чутливою шкірою? Такі заняття спортом мало того, що неприємні, вони шкідливі для здоров’я!

Попереду планети

Чому спортсмени обирають якісні бренди? Бо такі речі зберігають кольори й форму після прання, та найголовніше – свої властивості швидко поглинати й виштовхувати назовні зайву вологу, щоб тіло дихало. Тож можна впевнено сказати, що одна якісна спортивна річ буде актуальною й за рік, і два. Що навряд чи скажеш про дешевий неякісний одяг.

Наразі у світі панує тренд на усвідомленість споживання й екологічність. Довге використання речі або купівля однієї якісної замість кількох, які ви викинете вже за короткий час, – запорука дбайливого ставлення до планети. До того ж ви заощадите свій бюджет, віддавши перевагу фірмовим поло, штанам, регланам та іншим атрибутам спортивного одягу. Підробки брендів швидко розтягуються, втрачають форму й колір, збирають бруд на ковтунці. Дешеві речі прослужать недовго, й вам доведеться знов іти в магазин, витрачаючи у підсумку більше коштів і власних нервів.

Отже, відповідь на питання очевидна: є чимало причин купувати саме брендовий одяг по-справжньому високої якості. Поважайте працю фахівців, що піклуються про ваше здоров’я й красу, і головне – поважайте себе й не економте на власному комфорті.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: