У Шостці 10% жертв домашнього насильства – чоловіки

03.06.2021

На засіданні виконавчого комітету Шосткинської міськради розглянули питання Про створення спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, пише shostkanews.city.

Начальниця Управління праці та соціального захисту населення Антоніна Наймитенко повідомила, що очолювана нею установа на місцевому рівні є координатором запобігання та протидії домашньому насильству і співпрацює зі службами, які вирішують дане питання. Антоніна Миколаївна повідомила, що останнім часом спостерігається зростання звернень жителів громади, щодо домашнього насильства: «У 2020 році зафіксовано 210 звернень, а у першому кварталі 2021 року було зафіксовано вже 83 таких випадки. Так, із 210 звернень минулого року 90% – жертвами насильства були жінки, а в 10% – навпаки чоловіки потерпали від домашнього насильства”.

Ще більш жахливою виглядає статистика, яка говорить, що з 210 випадків 32% – це жорстоке поводження стосовно матерів, а у 16% випадків – до дружин.

У службі, що створюється, будуть працювати психологи. Люди, які стикались із такою проблемою, можуть звертатись за порадою, консультацією і допомогою.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: