На Сумщині пройшов фестиваль-конкурс «Vivat, maestro!»

04.06.2021

На базі Конотопської дитячої музичної школи № 2 у дистанційному режимі відбувся Відкритий обласний фестиваль-конкурс інструментально-ансамблевого виконавства «Vivat, maestro!».

Цьогоріч у конкурсній програмі взяли участь 16 колективів з міст Конотоп, Глухів, Шостка, Буринь та смт. Липова Долина Сумської області, які виконали шедеври української та світової музики.

У номінації «Камерно-інструментальні ансамблі малих форм» лауреатами І ступеня стали дует у складі: Анни Мироненко, Лілії Рябцевої та ансамбль «Berezovskyi-Quartet» у складі: Анни Мироненко, Тетяни Чиглінцевої, Лілії Рябцевої, Миколи Крючкова; лауреатами ІІ ступеня стали дует у складі: Анни Мироненко, Галини Ткачової. Колективи комунального закладу «Глухівська школа мистецтв імені Максима Березовського».

У номінації «Ансамблі духових інструментів малої форми» лауреат І ступеня – квартет комунального закладу Шосткинської міської ради Сумської області «Шосткинська дитяча школа мистецтв» у складі: Олени Макогон, Олександра Зенченко, Анни Артеменко, соліст Андрій Баженов (керівник Руслан Ларін); лауреати ІІ ступеня – дует Конотопської дитячої музичної школи №2 у складі Ігоря Самуся і В`ячеслава Давиденко та дует Шосткинської дитячої музичної школи №1 у складі Назара Борбат і Олени Мирошниченко.

У номінації «Ансамблі народних інструментів малої форми» лауреат «Гран-прі» – дует у складі Володимира Самілика та Сергія Гущі, лауреат І ступеня дует у складі Сергія Гущі та Наталії Купальної. Колективи “Дитячої школа мистецтв” Липоводолинської селищної ради; лауреат ІІ ступеня дует Конотопської дитячої музичної школи №2 у складі Тетяни Паренаго і Ганни Хоменко та гурт «MIX» Конотопської дитячої музичної школи №1 у складі Ангеліни Дудка, Вікторії Іманової і Олександра Єрьоміна.

У номінації «Ансамблі народних інструментів великої форми» лауреати І ступеня – оркестр народних інструментів комунального закладу «Глухівська школа мистецтв імені Максима Березовського» (керівник Михайло Смоленський, диригент Алла Смоленська, соліст Наталія Шаройко); інструментальний ансамбль викладачів «Бурлеск» Конотопської дитячої музичної школи №2 (керівник Тетяна Паренаго) і вокально-інструментальний ансамбль викладачів «Світанок» (керівник Тетяна Паренаго); лауреат ІІ ступеня – ансамбль народних інструментів великої форми комунального багатопрофільного закладу позашкільної освіти «Мистецька школа» Буринської міської ради Сумської області (керівник Ніна Сисенко).

У номінації «Ансамблі духових та ударних інструментів великої форми» лауреат І ступеня – ансамбль духових та ударних інструментів «Діксі» комунального багатопрофільного закладу позашкільної освіти «Мистецька школа» Буринської міської ради Сумської області у складі: Євгенія Прядко, Дар’ї Рибалка, Володимира Штика (керівник Володимир Осадчий, концертмейстер Олена Рябоконь); лауреат ІІ ступеня – «Silver orchestra sound» Шосткинської дитячої музичної школи № 1 (керівник В`ячеслав Люлін).

У рамках фестивалю-конкурсу пройшов обласний семінар-практикум для викладачів мистецьких шкіл, у ході якого представлено методичні розробки, відкритий урок, семінарські заняття та обговорено ряд актуальних питань розвитку інструментально-ансамблевого мистецтва на Сумщині. У заході взяли участь викладачі мистецьких шкіл з міст Суми, Конотоп, Глухів, Кролевець, Буринь, Київ і с. Острів Тернопільської області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: