У Сумах повернуть автобус 64А на Добровільну

04.06.2021

Без амбулаторії, аптеки, банкомату та автобусного маршруту нині живе громада мікрорайону вулиці Добровільної у Сумах. 3 червня місцеві жителі зібралися у Сквері випускників Добровільної. Сходку призначили на 18.00. Загалом прийшли понад 200 людей.

Найбільше болить їм, каже Валентина Літвін, відсутність автобусу. Комунальний маршрут №64А “Добровільна-Центральний ринок” у них забрали півтора місяця тому. А тим, що є, звідси не виїдеш.

“Підійшов автобус за розкладом — взяв кількість людей, яку їм дозволено. Всі інші лишилися. Один хлопчик був за мною, років 12-ти, він бігав повз мене і говорив: “Я запізнююся на змагання, я запізнююся. Що мені робити?”, — говорить жінка.

“Маршрутка їздить тільки у години пік, вона знімає вершки, приїздить перед автобусом. Кому швидше треба, у кого є гроші, молодь якраз, то забрала і все. Ввечері не їздить і ніколи не їздив. Тут маршрутки ніколи не їздили після 18.00-19.00. Тут у цей час неможливо не заїхати, не виїхати”, — каже Олександр Калина.

Зняли один комунальний автобус за рішенням виконкому. “На комунальному підприємстві не вистачає кількості автобусів, щоб працювати за тими договорами”, — сказав начальник відділу транспорту Сергій Яковенко.

Так само виконкомом мають і поновити цей маршрут. Поки частково.

“Профільний заступник міського голови, який опікується питаннями транспорту, сказала людям, що в пікові години автобус за маршрутом 64А повертається до руху”, — говорить Ірина Дяденко.

“За автобуси пообіцяли, що із завтрашнього дня 64А вийде. Подивимося як на довго. Другого автобуса не дали і про нього мова, навіть, не йшла”, — сказала Валентина Кононенко.

Збори тривали близько двох годин. За інформацією співробітника відділу комунікацій Нацполіції Сумщини Володимира Кузьменка, відбулись вони без ексцесів.

За словами керуючої справами виконавчого комітету Юлії Павлик, автобус 64А повернеться у район вулиці Добровільної у понеділок, 7 червня.

“Відбулася повторна зустріч уже у кабінеті з активом мікрорайону Добровільний, обговорили вже більш детально о котрій годині, яка кількість машин буде курсувати за маршрутом 64А. Маршрут №64 — це дві машини, і 64А у пікові години — одна машина. Мешканці із цим погодилися, тому ми зараз вже розробили, і вже у понеділок будемо вивішувати графік”, — розповіла вона.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: