У Сумах офіційно почнуть фінансувати роботи в приватному секторі

06.06.2021

На минулому тижні сумські депутати на сесії міськради підтримали зміни до Комплексної цільової програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Сумської громади на 2021-2023 рр., спрямовані на розвиток приватного сектора, передає shans.com.ua.

Депутат Ірина Дяденко зазначила на засіданні: «Зміни до програми стосуються фінансування робіт у малоповерхових житлових мікрорайонах. У програмі виключені слова «крім приватного сектора» і було включено додаток, що дозволяє фінансувати роботи з благоустрою, водовідведення та ремонту доріг у приватному секторі».

А мер Олександр Лисенко нагадав, що до влади постійно надходило багато звернень від жителів приватного сектора: «Тепер же у нас є ще одна підпрограма в програмі розвитку житлово-комунального господарства. І це розділ з відповідними завданнями (їх шість) з розвитку територій приватного сектора. Там будуть окремі напрямки – ремонт доріг, тротуарів, комунікацій, прибирання, посадка дерев та інше. З’явиться окрема цифра фінансування в програмі, яка буде плануватися на кожен рік».

Мер заявив, що раніше такі роботи виконувалися за зверненнями від жителів або депутатів. Зараз усе це буде відбуватися в автоматичному режимі й розраховано до 2023 року. Депутати підтримали такі зміни в програму 37 голосами.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: