У Сумах починається п’ятий етап вакцинації населення проти COVID-19

07.06.2021

У Сумах стартує п’ятий етап вакцинації від коронавірусу. Тобто щеплення можуть отримати всі охочі. Про це повідомила начальниця управління охорони здоров’я Сумської міськради Олена Чумаченко під час апаратної наради при міському голові 7 червня, пише Суспільне.Суми.

Щепитимуть у Сумах трьома вакцинами: вакциною CoviShield від англо-шведської фармкомпанії AstraZeneca, Китайською вакциною CoronaVac від компанії Sinovac та американською вакциною Pfizer BioNTech.

“Всі ці вакцини є в наявності. І цього тижня прийде ще велика партія. На сьогодні опрацьовується питання щодо відкриття додаткових пунктів щеплень. Щоб всі охочі могли щепитися. Вакцинація є безплатною для всіх”, – розповіла Олена Чумаченко.

Зі слів начальниці управління охорони здоров’я, єдина умова для вакцинації – наявність декларації із сімейним лікарем. Бо інформація про щеплення вноситься в електронну базу, а надалі її вноситимуть у “ковідні паспорти”, які планують вводити в Україні з 1 липня. До введення паспортів, сімейні лікарі видають паперові довідки про щеплення для виїзду закордон.

Нагадаємо, станом на 7 червня на Сумщині – 77263 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. За минулу добу COVID-19 підтвердили у 8 осіб.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: