Медколедж і госпіталь для ветеранів у Шостці – на межі закриття

11.06.2021

Учора, 10 червня, у Шостці відбулася чергова сесія міської ради. З-поміж інших питань депутати обговорили варіанти подальшої долі Шосткинського фахового медичного коледжу та госпіталю для ветеранів. Адже обласна влада має рішучі наміри закрити ці заклади, пишеshostka.info.

Перші кроки для ліквідації госпіталю уже зроблені. Під час обговорення стало відомо, що у цьому році він і не працював. Медзаклад не пройшов перевірку з пожежної безпеки. Пожежники виявили там 27 порушень. З них більшість можна усунути за кілька днів. До акту внесено навіть відсутність номера на будівлі госпіталю та лампочки над пожежною драбиною.

«Якщо треба, то 99% цих пунктів ми ліквідуємо за рахунок нашої громади. І так половину установ, підпорядкованих області, уже закрили. Ми не можемо допустити закриття і госпіталю для ветеранів. Наші люди лікуватися до Сумського госпіталю не поїдуть, не кожен може перенести таку далеку дорогу», – висловив свою позицію з цього питання міський голова Микола Нога. І додав, що місто не погодиться на співфінансування цього закладу, бо згодом його утримання повністю ляже на бюджет громади.

Однак проблема навіть не в тому, що треба усунути вказані пожежниками недоліки, а в тому, що Сумський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни, одним з відділень якого і є госпіталь у Шостці, не поспішає оскаржувати результати перевірки. Саме таким шляхом можна відновити роботу закладу. Обласне керівництво навпаки вже попередило працівників Шосткинського госпіталю про скорочення.

Це питання дуже хвилювало і присутню в залі громадськість. Адже повноцінне функціонування госпіталю стосується близько 13 тис. людей. Це особи з інвалідністю, діти війни, учасники бойових дій, їх вдови, ліквідатори аварії на ЧАЕС, ветерани праці…

Що стосується медколеджу, то він працюватиме у звичайному режимі як мінімум наступний навчальний рік. Буквально сьогодні заклад таки отримав державне замовлення. Нагадаємо, його в Сумах планують приєднати до Конотопського медколеджу і залишити в Шостці лише відділення фармації.

У підсумку депутати Шосткинської міської ради вирішили направити звернення до Сумської обласної адміністрації, обласної ради та обласного управління охорони здоров’я з вимогою не закривати Шосткинський медколедж та терапевтичне відділеня Сумського обласного клінічного госпіталю ветеранів війни у Шостці.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
19.05.2024 Біля сервісних центрів МВС Сумщини з’являться мобільні укриття
19.05.2024 Шосткинський «Колос» поступився у першому матчі цьогорічного Чемпіонату Сумщини з футболу
19.05.2024 У Лебедині відбувся благодійний захід “Здоровій родині — здорова дитина!”
19.05.2024 Сумчанка виграла турнір з боксу в Угорщині
19.05.2024 Сумчани відзначилися на Кубку України з кінного спорту
19.05.2024 У Хотінській громаді внаслідок мінометного обстрілу поранено 64-річного чоловіка

Коментарі: