У Сумах студенти можуть пройти військову підготовку

11.06.2021

Триває набір на навчання за програмою підготовки офіцерів запасу на кафедрі військової підготовки Сумського державного університету.

Після проходження військової підготовки випускникам кафедри присвоюється звання «молодший лейтенант запасу», вони не підлягають призову на строкову службу рядового та сержантського складу й можуть продовжити службу на посадах офіцерського складу в ЗСУ за контрактом або в органах СБУ, МВС, ДСНСУ та інших.

На сьогодні Сумський державний університет – це єдиний в регіоні вищий навчальний заклад, який має право проводити військову підготовку громадян з п’яти військово-облікових спеціальностей за програмою підготовки офіцерів запасу з присвоєнням первинного офіцерського звання.

До вступних випробувань у цьому році допускаються громадяни України, які мають або здобудуть освітній ступінь вищої освіти не нижче бакалавра (станом на липень 2023 року), придатні до військової служби за станом здоров’я та морально-діловими якостями.

Як повідомив завідувач кафедри військової підготовки, полковник запасу Микола Ляпа, наразі на кафедрі навчаються понад 1000 студентів із 6 областей України. Термін навчання складає два роки. Студенти мають право обрати як денну, так і дистанційну форму навчання. Також є вибір джерела фінансування навчання: за кошти державного бюджету, за кошти юридичних та фізичних осіб. Державне фінансування передбачає обов’язкову службу на посадах офіцерського складу в ЗСУ.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: