На Сумщині судитимуть чоловіка, який намагався підкупити керівника слідчого підрозділу поліції

15.06.2021

Сумською окружною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно фігуранта кримінального провадження, який намагався вплинути на керівника слідчого підрозділу поліції та пропонував йому неправомірну вигоду (ч. 3 ст. 369 та ч. 1 ст. 343 КК України).

За даними слідства, місцевий житель запропонував керівнику слідчого підрозділу поліції 1 тис. доларів США неправомірної вигоди за непритягнення його до кримінальної відповідальності та повернення вилученого майна. Про вказаний факт правоохоронець повідомив співробітників внутрішньої безпеки та прокуратуру. Відтак всі подальші дії відбувались у рамках кримінального провадження.

Правоохоронці затримали чоловіка 13 квітня 2021 року під час передачі поліцейському першої частини від обумовленої суми в розмірі 500 доларів США. Протиправну діяльність особи викрито Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції спільно зі Слідчим відділом Сумського районного управління поліції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: