У СумДУ прокоментували скандальне відео про шлюб, опубліковане викладачем

16.06.2021

За зміст опублікованого не сваритимуть, але рекомендуватимуть ректору вишу винести попередження викладачу Олегу Тулякову. Суспільне отримало коментар від тимчасової комісії, яку створили в Сумському держуніверситеті після публікації матеріалу про ролик із висловлюваннями на тему офіційного шлюбу і дітей, який розмістив на своєму ютуб-каналі Олег Туляков.

“Відео було розміщено на приватному ютюб-каналі викладача Тулякова О.О., до якого університет не має відношення. Але враховуючи те, що одна з рубрик – “Кращі виступи студентів СумДУ” – пов’язує цей канал з університетом, комісією було прийнято рішення, що таке розміщення без погодження з університетом порушує принципи корпоративної етики, корпоративних стандартів”, – сказав перший проректор СумДУ Сергій Леонов. Він же очолює комісію з етики та управління конфліктами університету.

Також комісія рекомендувала завідуючим кафедрам університету нагадати студентам про психологічну службу і службу підтримки сім’ї, що діють у виші.

У ролику один із студентів, виконуючи завдання викладача Олега Тулякова, висловився на тему офіційного шлюбу і народження дітей. В ньому жінок він називав “особинами жіночої статі”, а родини, які мають дітей, “ніщебродами”. Це відео викликало обурення у сумчанки Софії Абрамової. Наразі у виші також готують відповідь скаржниці. Зараз відео про шлюб, яке виклав Олег Туляков, видалене з соціальних мереж.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: