Роменські лісники піймали лісокрада

16.06.2021

Під час проведення чергового рейду державна лісова охорона зловила на «гарячому» лісокрада. 26-річний лісоруб самовільно спиляв 7 дубів та 2 ясени (сухостій) на території Глинського лісництва. Чоловік підтвердив факт порушення, передає romny24.info.

Відповідно на нього склали адміністративний протокол та винесено постанову, згідно якої лісокрад сплатив шкоду, заподіяну лісу, в розмірі 20 303,54 грн. та адмінштраф 510 грн. Як з’ясувалося пізніше, цей чоловік займається «лісовим» бізнесом: реалізовує лісопродукцію, рубає та продає дрова.

«Незаконна порубка і пошкодження дерев або чагарників; перевезення, зберігання незаконно зрубаних дерев або чагарників; знищення або пошкодження лісових культур, сіянців або саджанців у лісових розсадниках і а плантаціях, а також молодняка природного походження і самосіву на площах, призначених під лісовідновлення, – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від п’ятнадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від сімдесяти п’яти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», – застерігають у ДП «Роменський лісгосп».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: