Путивльський педколедж – проти нової очільниці

16.06.2021

Замість очікуваного рішення обласної ради про проведення конкурсу на посаду директора Путивльського педагогічного фахового коледжу ім. С. Руднєва, колектив отримав нового виконуючого обов’язки – Зою Матвієнко, яка не є працівником закладу та впродовж останніх 18 років не працювала в освіті взагалі. Тож колектив, попри спротив нового тимчасового керівника, провів збори і вимагає якнайшвидшого проведення конкурсу.

У колективі небезпідставно побоюються, що новий «зручний» керівник може бути призначений, аби швиденько, без зайвого клопоту «оптимізувати», тобто ліквідувати, заклад. Адже питання про його закриття вже підіймалося минулого року. Відстояти коледж вдалося, хоча без часткового підриву вступної кампанії не обійшлося. Тепер ситуація знову повторюється.

«З 29 червня розпочинається набір до коледжу, і є такі нюанси, які вже не встигаємо вирішити за тиждень. Наприклад, до всеукраїнської бази ЄДЕБО подано пакет документів, у якому в.о. директора зазначається Ковальова. Щоб змінити ці дані потрібен час, затвердження міністерства. Така ж ситуація з дипломами європейського зразка. 25 червня – випускний.  Хто їх підпише?»  – ділиться своїми побоюваннями викладач коледжу, секретар приймальної комісії Оксана Корнієнко.

Така ситуація неабияк непокоїть колектив, студентів, їх батьків та абітурієнтів. Випускникам час отримувати дипломи та працевлаштовуватися, а майбутнім абітурієнтам визначати своє місце навчання на найближчі роки. І, зрозуміла, що таке ставлення обласної ради до навчального закладу вносить дестабілізацію в його роботу.

«Час вже з цим закінчувати. Це свого роду маніпуляція з боку обласної ради: кого призначаємо, кого знімаємо. Це поділ посад», – зазначив на зустрічі з колективом Путивльський міський голова Костянтин Гаврильчук.

Понад півсотні працівників звернулися до голови облдержадміністрації, облради, директора департаменту освіти і науки Сумської області з вимогою провести конкурс.

Педагоги говорять, що збираються їхати на сесію облради щоб протистояти діям керівництва обласної ради, спрямованим на знищення закладу, і вимагати від депутатів прийняття рішення про проведення конкурсу на посаду директора.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: