У Воронежі облаштовують поліцейську станцію, на якій працюватиме поліцейський офіцер громади

17.06.2021

Заступник начальника Шосткинського районного управління поліції Сергій Рябушенко пояснює, що поліцейський офіцер громади – це офіцер Національної поліції України, який постійно проживає на території громади, забезпечений службовим кабінетом.

Завдання поліцейського офіцера громади – розкриття злочинів, забезпечення охорони громадського порядку, недопущення правопорушень.

– Поліцейський офіцер громади, який буде постійно перебувати на території громади, – це найефективніше, тому що до нього постійно можуть звертатися місцеві мешканці для вирішення питань щодо непорозумінь у сім`ї, врегулювання цивільно-правових відносин, навіть надання юридичної допомоги, – зазначає Сергій Рябушенко.

Поліцейський офіцер громади відрізняється від дільничного офіцера поліції тим, що він буде перебувати на території громади і звітувати перед громадою і перед Національною поліцією.

Зараз у Воронежі, де буде розташована поліцейська станція, ведуться капітальні ремонтні роботи. Приміщення у комунальній власності. Після закінчення робіт оберуть поліцейського, який буде призначений офіцером громади, передає shostka.info.

– У нас є кандидати. Поліцейський офіцер громади повинен пройти тестування, поліграф, навчання. І основний критерій – громада сама повинна обрати поліцейського офіцера громади, – додає заступник начальника Шосткинського районного управління поліції.

В.о заступника шосткинського міського голови Ольга Ткаченко розповідає, що за пропозицією Шосткинського управління поліції на території селища Вороніж починає діяти пілотний проєкт зі створення поліцейської станції.

– Ми прийняли пропозицію і вирішили відпрацювати, як приклад, щоб при необхідності потім створити такі ж станції на території усієї нашої територіальної громади, – каже Ольга Ткаченко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: