У громадських оплачуваних роботах цього року взяли участь 1000 жителів Сумщини

17.06.2021

Як повідомив директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний, попередні підсумки роботи за перше півріччя нинішнього року дають підстави стверджувати, що ринок праці нашої області поступово виходить із нокауту, який завдала епідемія короновірусу: «Наприклад, в громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь близько тисячі чоловік. Непогані показники і з професійного навчання. Його проходили 1 669 безробітних, з них 1642 безробітних навчалися в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості».

Збільшується кількість роботодавців, які на власному досвіді переконалися у взаємовигідній співпраці з центрами зайнятості. Їх на сьогоднішній день уже більше трьох тисяч. Кількість вакансій у базі даних обласної служби майже за півроку склала 12 тис. одиниць, що на рівні аналогічного періоду минулого року, пише shans.com.ua.

Сьогодні на обліку в службі зайнятості Сумщини перебуває 14,6 тис. безробітних. Кількість зареєстрованих вакансій – 1,6 тис. одиниць, що на 0,3 тис. більше відповідного періоду минулого року.

Співвідношення чисельності безробітних громадян та кількості вакансій становить 9 осіб, що на 8 одиниць менше відповідної дати минулого року.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: