На Сумщині запрацювали 283 пришкільних та профільних відпочинкових таборів

17.06.2021

Про це повідомив заступник директора обласного Департаменту освіти і науки Юрій ХАРЛАМОВ під час чергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

За словами Юрія Харламова, 283 пришкільних та профільних відпочинкових таборів, що працюють на базі закладів загальної середньої та позашкільної освіти області вже розпочали свою діяльність. Різними формами відпочинку охоплено 15719 дітей, що становить 87,2,7% від запланованого показника.

Найбільше коштів виділено з місцевих бюджетів на оздоровчо-відпочинкову кампанію в Сумській міській територіальній громаді (583,349 тис грн.), Миколаївській сільській територіальній громаді (570 тис грн.), Охтирській міській територіальній громаді (498,557 тис грн.).

Найменше коштів виділено з місцевих бюджетів на оздоровчо-відпочинкову кампанію в Середино-Будській міській територіальній громаді (50 тис грн.), Вільшанській сільській територіальній громаді (62 тис грн.), Зноб-Новгородській селищній територіальній громаді (80 тис грн.).

Усі відпочинкові табори працюють відповідно до постанови Головного державного санітарного лікаря України від 08.06.2021 № 5. Табори на 100% забезпечені дезінфікуючими, антисептичними засобами та засобами індивідуального захисту, організовано місця для обробки рук антисептичними засобами при вході до всіх приміщень закладу, наявні дистанційні термометри, рідке мило, паперові рушники.

У закладах створені умови для проведення масових заходів: спортивні майданчики приведені у відповідність до санітарно-гігієнічних вимог, вимог техніки безпеки, належним чином обладнані ігрові кімнати.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: