Колишня медсестра Глухівської психлікарні стала бойовим медиком

20.06.2021

Ця сонячна, позитивна та усміхнена дівчина – бойовий, в усіх сенсах цього слова, медик одного з підрозділів 16-го батальйону. До військових лав 26-річна дівчина стала лише у вересні 2019 року, втім, каже, що цього вистачило для того, аби зрозуміти, армія – її покликання, повідомляється на сторінці 16 омпб в Фейсбук.

До того, як підписати контракт зі Збройними Силами України працювала в Глухівській психіатричній лікарні в психоневрологічному відділенні – маніпуляційною медсестрою. Але, як говорить співрозмовниця:«У жодному стаціонарі цивільної лікарні я б точно не здобула такого досвіду, як тут на передовій».

Наразі – це вже друга ротація Наталії і за цей час на рахунку дівчини вже не одна надана екстрена допомога військовослужбовцям.

Зізнається, що найкращий подарунок до Дня медиків, який святкується сьогодні, — аби хлопці та дівчата, які захищають територіальну цілісність України, були здорові та не ушкоджені.

«Наталія справжній бойовий медик, вона наділена знаннями, завдяки яким здатна у найкритичнішій ситуації не розгубитися і врятувати життя», – говорить про неї командир роти.

Вдома на Наталію з нетерпінням чекають батьки та два молодших брати, які дуже за неї переживають та завжди чекають на повернення до рідної Чернігівщини.

Дівчина із задоволенням розповідає, що більше за все любить співати і у вільний час завжди намагається поринути у світ музики та співу, адже, саме спів заспокоює її та надає сил, щоб не панікувати у стресових ситуаціях.

У відповідь на запитання, чого б їй хотілося найбільше, промовляє коротку, але дуже змістовну фразу: «Хочу, щоб усі військовослужбовці здоровими та неушкодженими повернулися до рідних домівок – з ПЕРЕМОГОЮ».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
30.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині обстріляли 5 громад
30.04.2024 Найбільше диверсійно-розвідувальні групи фіксуються на Сумському напрямку — речник ДПСУ Демченко
30.04.2024 У Ромнах попрощаються із захисником Олександром Багметом
30.04.2024 На Сумщині було щонайменше два зіткнення з ДРГ
30.04.2024 У Шосткинській громаді триватиме робота з ремонту та благоустрою шкільних укриттів
30.04.2024 У Сумах за тиждень у перинатальному центрі Пресвятої Діви Марії народилось 25 дітей

Коментарі: