На Сумщині провакцинували більше 7 тисяч педагогічних працівників

22.06.2021

Мобільна бригада з вакцинації сьогодні протягом дня провакцинує 70 працівників освіти у департаменті Сумської ОДА. Освітяни прийшли отримати щеплення від COVID-19 з самого ранку.

Зокрема, з Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. А.С. Мачуленка №13 в Департамент прийшли 22 працівники.

«Ми вирішили вакцинуватися, адже хочемо відійти від дистанційного навчання. Наше завдання – надання якісних освітніх послуг. Сучасні технології, звісно, це добре, але ніщо не замінить формату стаціонарного навчання», – зазначила директор ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. А.С. Мачуленка №13 Ірина ЖМУРКО.

Вчитель цієї ж школи Катерина ШЕЛЕСТ додала: «Вакцинація – це свідомий вибір усього світу. Хочу ще сказати, що найкращим подарунком до Дня медичного працівника, який лікарі святкували на минулому тижні, є саме вакцинація. Адже вона полегшить їм роботу. А ми зможемо вийти з дистанційної освіти і в нормальному режимі навчати дітей».

Завітали на щеплення й інші освітяни. Зокрема, методист Навчально-методичного центру профтехосвіти у Сумській області Ірина СМИРНОВА про своє рішення говорила так: «Я вважаю, що вакцинація – це єдиний шлях, який допоможе нам захиститись від COVID-19. У нас майже весь колектив уже вакциновано. З їх досвіду переконалася, що це безпечно. Тому прийшла і сама».

За словами директора Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації Вікторії ГРОБОВОЇ, у приміщенні Департаменту мобільна бригада вже провакцинувала більше 800 педагогічних працівників.

«Спочатку ми вакцинували освітян, які працювали на пунктах тестування ЗНО. І вже навіть другу дозу в нас отримали більше 1 тисячі педагогів. Станом на сьогодні виявили бажання ще додатково 1123 педагогічних працівників, – говорила вона. – Сьогодні мобільна група медиків протягом дня працюватиме на базі Департаменту освіти і науки, вакцинуватиме більше 70 освітян. Це працівники різних закладів освіти обласного центру, які виявили бажання щеплюватися».

Як повідомила сімейний лікар, лікар мобільної бригади з вакцинації, сімейний лікар Сумського обласного клінічного медичного центру соціально небезпечних захворювань Анна ФУРСА, наразі мобільна бригада щеплює освітян вакциною Pfizer.

«Приміщення Департаменту освіти і науки було виділено під тимчасовий пункт щеплення. Це просторий кабінет, забезпечений всім необхідним. Вакцинація проходить з дотриманням усіх вимог та правил, є безпечною, як для лікаря, так і для пацієнта», – розповіла лікар.

Наразі в області провакцинувалося більше 7 тисяч педагогічних працівників. Усі вони зробили свідомий вибір для того, щоб 1 вересня у їх школах пролунав перший дзвоник і школярі мали можливість його чути з вересня й до червня, навчаючись в закладах освіти, а не вдома.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: