Учениця Сумської гімназії №1 здала ЗНО з математики та англійської на 200 балів

23.06.2021

Працювала системно всі 11 років навчання у школі, тому й має такі результати з ЗНО. Так про свої 200 балів із математики та англійської говорить 17-ти річна Ірина Наталуха – учениця Сумської гімназії №1.

Ірина Наталуха до рідної школи наразі забігає хіба що на репетиції випускного вечора. Він буде у неї 4 липня. На зовнішньому незалежному оцінюванні дівчина складала географію, українську та англійську мови, математику. У двох останніх здобула по 200 балів.

“Я була впевнена щодо математики, бо я все перевірила і все зійшлося з офіційними відповідями. Була майже впевнена щодо англійської, тому що я нещодавно склала іспит на С2 рівень і мені вже здавалося, що ЗНО – це екзамен трішки нижчого рівня, що вже не буде проблем. А ось із української мови та географії, мені здається, могли виникнути якісь труднощі”, — каже вона.

Дівчина говорить, що для школярів, які складатимуть ЗНО у наступному році, якогось секрету у неї немає: “Я намагалася навчатися всі 11 років, які провела у школі. Тому останній рік я майже не готувалася якось підсилено. У мене був один репетитор із математики. Десь три місяці я займалася. Весь інший час просто працювала у звичному темпі”.

“Це така робота у тандемі “учень-вчитель”, але все ж таки це старання учня, його копітка праця щоденна. І батьки, коли вони вкладають в учня. Там і курси є, ті ж самі підручники. Що таке відмінник? Що таке медаліст? Це не той, який може, а той, який може більше ніж інші та встигає все. І говорять: поставте йому там “12”. Він хороший, він просто трішки не встигає. Але, якщо йому “12” — він повинен встигати все. Так, от і з Ірою вийшло, вона та, що встигає все”, — розповідає вчителька англійської мови Марина Пальчикова.

Чекає на результати тестування своєї учениці і вчителька української мови та літератури Алла Баєва.

“Ірочка — надзвичайно талановита дитина, з дуже цікавим нестандартним мисленням, дуже працьовита, наполеглива. Це дитина, яка не обмежувалася зацікавленістю в одному напрямку. Це дитина, яка завжди цікавилася всім. З нею було працювати цікаво, мені, як учителю”, — сказала вона.

За словами директорки гімназії Лариси Симоненко, закінчують навчання у закладі 107 випускників, із них дев’ятеро — з золотими медалями.

“Дуже багато наших учнів, уже навчаючись в 11 класі, будують свою траєкторію подальшого розвитку, вступають до вищих навчальних закладів. Можливо, певною мірою, шкода, що це не в Україні, а за кордоном. Проте їхні проєкти — навчатися в німецьких, чеських, польських вишах — і повертатися до нас, підіймати економіку, створювати свої підприємства. Принаймні вони з таким ідеями їдуть навчатися. Сьогодні ми вже знаємо, що три наші випускниці фактично будуть зараховані, рекомендовані до зарахування до вищих навчальних закладів Німеччини”, — зазначила Симоненко.

Однією із цих випускниць якраз і є Ірина Наталуха.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: