Вигрібна яма та грибок: У своє 100-річчя Сумський обласний художній музей продовжує працювати без каналізації

25.06.2021

Директор Сумського обласного художнього музею Надія Юрченко написала пост обурення в Фейсбуці про стан музею та про байдужість обласної влади.

«Допоможіть !!! Ситуація становится непередбачуваною. Художній музей реально потерпає, з Огляду на екологію, в центрі міста Суми, де гнилі внутрішні комунікації та вігрібна яма, Які підмівають будівлю (пам’ятка архітектури ХІХ ст.) Та випаровують грибкові захворювання, є загроза як для здоров’я відвідувачів, співробітніків музею, так і руйнації приміщення. Із творами мистецтва західноєвропейської, східної, вітчізняної культур 16-20 ст. у Великій кількості, що входять до державної части Музейного фонду України.

Цьогоріч заклад звертався до керівніцтва області про віділення коштів на проведення каналізаційних мереж (1 млн.115 тис.), отримала відмову. У 2019 р. розроблено проєктну документацію (замовник – обласний департамент капітального будівництва). У 2021 р. реставрація музею увійшла до програми ДФРР з обов’язковим співфінансуванням 10% (2 млн. грн), однак це питання на Сесії облради в лютому й не розглядалося «за недоцільністю».

Звертаємося до обласного керівніцтва відносно вирішення питання з фінансування, заради унікнення катастрофічніх НАСЛІДКІВ », – написала Надія Юрченко.

Нагадаємо, кілька років поспіль обласна влада обіцяють зайнятися музеєм, проте культура у нас не в пріоритеті.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: