У нацпарку на Сумщині піймали нелегального лісоруба

25.06.2021

У Сумській області викрито чоловіка в незаконному порубі лісонасаджень. Під процесуальним керівництвом Охтирської окружної прокуратури працівники Охтирського районного відділу поліції спільно з представниками лісової охорони ДП «Охтирське лісове господарство» 23 червня викрили чоловіка, який займався незаконним порубкой лісу на території Гетьманського національного природного парку.

За даними слідства, тільки за останні два тижні 46-річний ахтирчанін зробив незаконний поруб 12 дерев породи сосна. Під час чергової вирубки лісових насаджень його виявили правоохоронці. На цей раз чоловік встиг розпиляти і занурити в свій автомобіль два дерева сосни.

З місця події вилучено транспортний засіб з деревиною, а під час проведення обшуку за місцем проживання зловмисника поліцейські виявили ще два спиляних дерева.

Чоловікові вже повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 246 (незаконна порубка, незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: