На Сумщині вилучають із продажу небезпечну харчову добавку для приготування дитячих продуктів

25.06.2021

Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області інформує, що надійшло інформаційне повідомлення системи (RASFF) стосовно виявлення несанкціонованої речовини етиленоксид (32.5 mg/kg – ppm) у харчовій добавці Locust Bean Gum (камедь або гумка ріжкового дерева), що експортувалася з Туреччини (постачальник: Cargill Tarim Ve Gida Sanayi Ticaret AS, Atasehir/Istanbul) до України (отримувач: ТОВ «Тетра Пак»).

Довідково: Камедь ріжкового дерева (або Е 410) – це тонкий білий порошок, стабілізатор, який зберігає і передає смак різних ароматів у продукті. Часто застосовується у виробництві продуктів харчування, зокрема дитячого харчування. Повідомляється, що, відповідно до статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.

У разі виявлення вищезазначеної продукції в обігу, просять негайно інформувати Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області за телефоном (0542) 77 90 43.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: