Сумчанин створив шрифт для Малої академії наук

25.06.2021

Креативна агенція Spiilka створила нову айдентику Малої академії наук (МАН): зрозумілі елементи, нові кольори та спеціально розроблений шрифт, пише sumy.today.

Завдання – перетворити «пугача у бонеті» на щось сучасне, доступне, на те, що здатне мотивувати.

«Мала академія наук — це не про “паперові можливості”, не додаткові бали для вступу, не нішева організація для розумників і не елітарна інституція для обраних. Це простір свободи, де у всіх однакові стартові позиції, де кожен може самореалізуватися, де можна сміливо мріяти про недосяжне», – розповідає артдиректорка Spiilka Настя Жеребецька.

Дизайнери воліли наголосити, що наука не така складна й недосяжна, вона доступна не тільки для тих, хто вміє розв’язувати вправи з двома зірочками. Головна ідея нової айдентики МАН полягала у тому, що все складне і нове – це синтез простих елементів.

Саме тому Spiilka використали зрозумілий художній засіб – поєднання первинних синього, жовтого, червоного кольорів для утворення нових відтінків:

Синій+жовтий = зелений;

Червоний+синій = фіолетово-рожевий;

Жовтий+червоний = помаранчевий.

Схожий принцип діє і в науці: якщо поєднати два елементи, народжується щось нове.

До того ж така кольорова схема просто транслює новий зухвало-яскравий характер академії.

Логотип розробили без зайвих деталей: без зображень зошитів, ручок, сови, тощо.

Типографіка МАН – теж про синтез. Дизайнери використовували стриманий шрифт e-Ukraine та літери-вектори.  Вони символізують вектори, напрямки, в яких МАН допомагає реалізуватися дітям: наука, підприємство та суспільна діяльність.

Шрифт спеціально для МАН створив шрифтовий дизайнер сумчанин Дмитро Растворцев.

Важливо було розробити гнучку айдентику, яку можна використовувати в офлайні та в діджиталі, з яскравими втіленнями й одночасно серйозним виглядом. За задумом, вона має легко взаємодіяла як з крутими ілюстраціями, так і з репортажними світлинами на телефон.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: