“Було передчуття, що більше його не побачу”: У Сумах вшанували пам’ять загиблих бійців

29.06.2021

У Сумах 29 червня вшанували пам’ять двох бійців, які загинули у російсько-українській війні. Юрія Татарчука не стало п’ять років тому, Олега Лавренка поховали у 2019-му, пише suspilne.media.

Юрія Татарчука на Центральне кладовище Сум прийшли вшанувати пам’ять батьки, сестра та родичі.

“Пам’ятаю, коли він прийшов у відпустку, це вже рік пройшов, як він відслужив там. І якраз він збирався туди повертатися, це було перед моїм днем народження, тиждень побув. Щось так раненько прокинулася, він мене поцілував. Я на нього подивилася, і не знаю, як щось відчула. Відчула, що більше його я не побачу”, — розповідає сестра Юрія Татарчука Надія Козачкова.

Юрій Татарчук був мобілізований до Збройних сил України 4 серпня 2015 року. Загинув боєць 29 червня 2016 року під час мінометного обстрілу бойових позицій на Луганщині.

“Я б його не стримала. Він пішов сам. І сказав, що його місце там, що для нього Україна — понад усе. Він вірші сам писав про Україну, навіть, на пам’ятнику його написано вірша, якого він сам написав. Дуже добрий, нешкідливий, спокійний був. Все в нього було добре. Я ніколи на нього не ображалася, ніколи у мене з ним не було проблем”,— сказала мама бійця Любов Татарчук.

Юрій Татарчук нагороджений орденом “За мужність” III ступеня (посмертно).

29 червня — день смерті Олега Лавренка – добровольця, бійця окремого легкопіхотного загону “Чорний Туман” та 8-го окремого батальйону “Аратта” Української добровольчої армії, гранатометника роти протидиверсійної боротьби 117-ї окремої Сумської бригади територіальної оборони. Військовослужбовець помер 29 червня через ускладнення хвороб. До цього, перебуваючи на фронті, він переніс два інфаркти та пневмонію. Чоловік нагороджений медаллю “Доброволець АТО” (посмертно).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: