На будівництво нової артезіанської свердловини в Сумах потрібно 30 млн грн

30.06.2021

Сумчанам влітку не вистачає води. Про це повідомили у КП “Міськводоканал”. Аби забезпечити потреби жителів міста, слід будувати нові свердловини, говорять на підприємстві. За попередніми розрахунками, ціна будівництва однієї – до 30 млн грн, пише suspilne.media.

Лепехівський водозабір – один із шести, що є в Сумах, і він – найстаріший, збудований у 1935 році. За обсягом, вода з цього водозабору постачається до 1/6 – 1/7 частини міста, розповіла майстер з експлуатації водопровідних насосних станцій Тетяна Кахерська.

За словами Тетяни Кахерської, тут нині працюють три насоси. Вони подають воду із семи свердловин. Улітку, коли спека, каже, цього замало. Тому найпершу нову свердловину хотіли б збудувати тут, розповідає головний інженер водоканалу Йосип Тисівський.

“У сьогоднішніх цінах це приблизно (з повним комплектом – це проєктно-кошторисна, ОВД, буріння, яке затягується на рік-півтора) буде близько 30 мільйонів. Одна свердловина. Це не дуже великі гроші. Якщо звернути увагу на схему оптимізації, де в цілому на роботи водопровідно-каналізаційного господарства передбачено і пораховано, що потрібно мільярд 888 мільйонів”, – розповів він.

Схему оптимізації водопостачання в місті розробили на підприємстві два роки тому. За нею, на кожному водозаборі щороку треба додавати по одній глибоководній свердловині. Але на цей рік, говорить Йосип Тисівський, грошей не мають.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: