Жителі села на Глухівщині стверджують, що хтось регулярно підпалює будинки

02.07.2021

До журналістів звернулася мешканка села Баничі – населений пункт розташований уздовж автодороги міжобласного значення, якою безперервним потоком іде транспорт. За словами жінки, вона в цьому селі проживає всього півтора року, і за цей час сталося чотири пожежі: горять будинки, але не покинуті, а просто нежитлові – чиї господарі або виїхали на заробітки у великі міста, або ж змінили місце проживання назавжди, у село повертатися не збираються, тому будинки виставили на продаж.

Останній випадок загадкового загорання стався кілька днів тому. Пожежникам довелося попрацювати, ліквідуючи вогонь і рятуючи житло. Хто і навіщо підпалив будинок – з’ясовують правоохоронці. Місцеві жителі ж упевнені, що мова йде про навмисні підпали, які регулярно влаштовують невідомі. “Усе відбувається неодмінно в темний час доби, – розповідає молода мама на ім’я Олена. – Найцікавіше, що горять будинки, які стоять біля траси, хоча нежитлові будівлі є по всім Баничам. Чому саме ці, що вздовж дороги, вирішили знищити зловмисники? Це справа рук проїжджаючих повз людей, яким не складає великих труднощів вчинити підпал, стрибнути в машину і втекти з місця події? “.

Що насправді коїться у Баничах – поцікавилися у старшого інспектора МНС Максима Гончарова. Максим Павлович підтвердив факти пожеж, які регулярно відбуваються в зазначеному населеному пункті. Однак стверджувати, що хтось спеціально це робить, не береться. Мовляв, нехай поліція розбирається.

Ну, а тим часом жителі села дуже побоюються за своє житло. “Невідомо, що у паліїв у голові та чий будинок загориться наступного разу, – кажуть люди. – Пенсіонерка, яка помітила вогонь минулої ночі, сильно злякалася і до сих пір не може прийти в себе”.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: