У Шостці дослідили воду на міському пляжі

02.07.2021

Шосткинський міськрайонний відділ Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України (так сьогодні, 2 липня, перейменовано Сумський обласний лабораторний центр) з початку купального сезону у травні і усе літо традиційно проводить моніторинг якості води водойм в місцях масового відпочинку, пише shostka.info.

Дослідження проводять, згідно плану соціально-гігієнічного моніторингу та в межах виробничого контролю, який організовує управління житлово-комунального господарства Шосткинської міської ради.

Зокрема, щотижня лабораторний центр проводить дослідження води в р. Шостка (озеро Галенківське) на міському пляжі, яке є офіційним місцем купання. З початку купального сезону досліджено 26 проб, в т.ч. на минулому тижні – дві. Воду перевіряють на мікробіологічні, паразитологічні, санітарно-хімічні показники та вміст залишкових кількостей пестицидів. Також проведено дослідження піску з пляжу на наявність збудників паразитарних хвороб та вміст радіонуклідів.

За даними лабораторного центру, поки відхилень від встановлених нормативів за дослідженими показниками у воді водойми та в піску не встановлено.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: