До Сумського прикордонного загону прибули курсанти Національної академії ДПСУ

03.07.2021

П’ятдесят курсантів першого курсу Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького прибули для практичної підготовки на ділянку відповідальності Харківського та Сумського прикордонних загонів.

Набуття практичного досвіду на кордоні – важлива складова підготовки майбутніх офіцерів-прикордонників.

Сьогодні першокурсники факультету безпеки державного кордону Національної академії Держприкордонслужби України прибули в органи охорони державного кордону для проходження практичної підготовки у прикордонних підрозділах. Для курсантів першого курсу цей виїзд є першим та ознайомчим.

Мета практичної підготовки – поглиблення і закріплення теоретичних знань на практиці, набуття та вдосконалення професійних навичок і вмінь набутих під час вивчення матеріалу на першому курсі навчання. Отже, протягом цього місяця майбутні офіцери-прикордонники ознайомляться з відділеннями інспекторів прикордонної служби, ділянками відповідальності підрозділів, їх основними завданнями, а також з посадовими інструкціями та службовою документацією. Першокурсники будуть брати участь у службових нарадах, заняттях з особовим складом, залучатимуться до контролю за несенням служби прикордонними нарядами на ділянці підрозділів. Курсанти використовуватимуть екіпірування та застосовуватимуть засоби посилення прикордонних нарядів, а головне – нестимуть службу з охорони державного кордону в усіх видах прикордонних нарядів та братимуть участь у підготовці змін прикордонних нарядів.

Останній день практичної підготовки буде присвячений підбиттю підсумків та оціненою кожного курсанта за результатами його діяльності, а по прибуттю до академії першокурсники захищатимуть свої звіти практичної підготовки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: