Сумський відділ культури просить пів мільйона на ремонт бібліотек

04.07.2021

Відділ культури Сумської міськради просить депутатський корпус виділити з бюджету 489 тис. грн на ремонт бібліотек.

Основна сума – 384,4 тис. – потрібна для капремонту бібліотеки-філії №3 ім. А. Столбіна, що на вул. Новомістенській, 23. А саме – трьох кімнат, тамбура центрального входу і запасного виходу із заміною дверей. Як і багато інших філії централізованої бібліотечної системи Сум, цей розташований на першому поверсі житлової багатоповерхівки, де внутрішньобудинкові інженерні мережі знаходяться в жалюгідному стані. Часті пориви водопроводу, каналізації та тепломереж прзивели до того, що стіни в трьох кімнатах бібліотеки від постійної вологості й шкідливих випарів вкрилися грибком і цвіллю і на сьогодні прийшли в такий стан, що ці приміщення взагалі не використовуються за призначенням. Крім того, вогкість і неприємний запах поширюються по всій бібліотеці, доставляючи дискомфорт відвідувачам і погрожуючи здоров’ю працівників бібліотеки.

Ще 49,3 тис. грн потрібні для поточного ремонту входу в теплопункт бібліотеки №4 (вул. Добровільна), при якій діє перша сумська медіатека. Нагадаємо, що це проект, який реалізувався в рамках партиципаторного бюджету (1 млн грн), – сучасний формат бібліотеки з новими видами послуг (масажні крісла для релаксації, ляльковий театр, пісочна анімація і т. ін.).

У відділі культури сподіваються, що в міськраді підуть їм назустріч та виділять необхідну суму. Адже, відверто кажучи, сфера культури у нас вже багато років фінансується за залишковим принципом…

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: