У трьох школах Білопілля звільнили директорів-пенсіонерів

04.07.2021

Відповідно до нових вимог освітнього законодавства, які набрали чинності торік, змінилися правила працевлаштування вчителів і директорів, які перебувають на пенсії та продовжують працювати, пише bilopillia.city.

Тож нещодавно в трьох школах Білопілля №1, №2 та №5 (колишня школа-інтернат) звільнили директорів-пенсіонерів та оголосили конкурс на заміщення вакантних посад.

Директори «складали» іспит

– Згідно з вимогами того ж закону, – пояснює заступник голови конкурсної комісії Лариса Кисельова,- якщо директори бажають працювати далі, вони повинні подати заяву встановленого зразка та успішно пройти конкурс.

Як повідомив сайт Білопільської міської ради: “3 червня 2021 року відбулося засідання конкурсної комісії з проведення конкурсів на посади керівників Білопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1, Білопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 імені С.М. Гордієнка та Білопільського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. №5 ім. А.С.Макаренка.

За результатами засідання, конкурсною комісією було визначено перелік осіб, допущених до участі у конкурсному відборі:

1. На посаду керівника Білопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1:

Галина ОКСЕНЕНКО, яка до цього очолювала цей заклад.

Галина Оксененко

2. На посаду керівника Білопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 імені С.М. Гордієнка:

Олександр ТКАЛЕНКО, директор цієї ж школи.

Олександр Ткаленко

3. На посаду керівника Білопільського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. №5 ім. А.С. Макаренка:

Оксана ШЕВЦОВА, заступник директора школи,

Вікторія ЦЮПКА, директор Воронівської гімназії.

Оксана Шевцова

Вікторія Цюпка

Головою конкурсної комісії, за розпорядженням Білопільського міського голови Юрія Зарка, призначено депутата Білопільської міської ради Валерія Лютого. Також згідно з новим положенням, яке чітко регламентує, хто може бути в комісії, до її складу увійшли:

Валерій ЛЮТИЙ, депутат Білопільської міської ради, голова конкурсної комісії.

Лариса КИСЕЛЬОВА, голова Білопільської територіальної організації профспілки працівників освіти та науки України, заступник голови конкурсної комісії.

Анна БIЛАН, головний спеціаліст відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування, моніторингу та позапланового контролю закладів освіти управління Державної служби якості освіти у Сумській області, член конкурсної комісії.

Олена ВІДУЄВА, депутат Білопільської міської ради, член конкурсної комісії.

Свiтлана ШУЛЬЧЕВСЬКА, начальник відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування, моніторингу та позапланового контролю закладів освіти управління Державної служби якості освіти у Сумській області, член конкурсної комісії.

Hiнa ДЕГТЯРЬОВА, член ради директорів закладів освіти Білопільської міської ради, директор Білопільського НВК: ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ №3, член конкурсної комісії.

Марина НАЛИВАЙКО, юрисконсульт відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Білопільської міської ради Сумської області (без права голосу).

Під час засідання комісією одноголосно було визначено час і місце проведення конкурсу для усіх кандидатів одночасно – 23 червня 2021 року о 09 год., конференц-зал (3 поверх) відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Білопільської міської ради (Сумська обл., м.Білопілля, вул.Шевченка, 27).

У відділі освіти на питання «Чому саме очолити найбільші школи громади не знайшлось охочих, окрім працюючих там директорів» відповіли так: «Очевидно, авторитет серед педагогів працюючих директорів – настільки великий, що ніхто з колег не вважає за потрібне піддавати його сумніву». А ще наголосили, що умови конкурсу публікувались відкрито і подавати кандидатури мали змогу всі, хто відповідав вимогам.

Звільнена директор Білопільського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. №5 ім. А.С. Макаренка Л.Колеснікова заяви для участі у конкурсі не подавала.

За інформацією відділу освіти, молоді та спорту Білопільської міськради, учасники конкурсу презентували перспективні плани розвитку своїх закладів, відповідали на запитання членів комісії. Професійні компетентності кандидатів перевіряли шляхом письмового тестування.

Справилися на відмінно

На підставі поданих документів, підсумків письмового іспиту на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти, результатів вирішення ситуаційних завдань, перегляду презентацій перспективних планів розвитку цих закладів конкурсна комісія визнала переможцями:

Галину ОКСЕНЕНКО — на заміщення вакантної посади директора СШ №1.

Олександра ТКАЛЕНКА – директора ЗОШ №2 ім.С.М.Гордієнка.

Вікторію ЦЮПКУ – Білопільського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. №5 ім. А.С.Макаренка.

Ми хотіли отримати коментар щодо цього конкурсу голови комісії, але за два дні, поки готували матеріал, зв’язатись із Валерієм Лютим не вдалося.

Заступник голови комісії Лариса Кисельова пояснила, що конкурс відбувся на високому організаційному рівні, всі кандидати ретельно готувались і дуже хвилювались.

– Це – перший подібний конкурс, і не лише директори, а й його організатори отримали досвід. До речі, на Білопільщині це – перший такий іспит. У жодній громаді нічого подібного поки не відбувалось. Тож повчитись у нас є чому, – зазначила Лариса Василівна.

А ось кількість балів, які набрали конкурсанти.

Максимальна кількість – 9.

Галина Оксененко – 7,3;

Олександр ТКАЛЕНКО – 5,3;

Оксана ШЕВЦОВА – 7,7;

Вікторія ЦЮПКА – 8,1.

Начальниця відділу освіти Віта Корнієнко повідомила, що з цими трьома директорами уклали контракти на шість років.

Стосовно продовження чи розірвання контрактів з учителями-пенсіонерами, які працюють у школах громади, питання вирішуватимуть у серпні, коли у них закінчаться відпустки. При цьому максимально враховуватиметься можливість першочергово забезпечити роботою вчителів із тих шкіл, які реорганізують.

У Ворожбі теж готують відповідне Положення про конкурс і, за словами начальника відділу освіти Ворожбянської міської ради Лариси Руденко, він відбудеться не пізніше серпня.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: